نکات مهم تعمیر یخچال
معمولا خرابی یخچال فریزر با علائمی مانند برفک زدن، اتومات نکردن و ارور خود را نشان میدهند. با توجه به افزایش قیمت لوازم خانگی، کیفیت و دقت در تعمیر آنها اهمیت بیشتری پیدا کرده و انجام تعمیرات لوازم خانگی حتما باید توسط تعمیرکار مجاز انجام گیرد. در این مقاله به نکات مهمی که باید قبل و حین تعمیر یخچال در نظر داشته باشید پرداختهایم.
تشخیص نوع و محل خرابی یخچال
یخچال از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که هرکدام از این قسمتها وظیفه خاصی از سرمایش را برعهده دارد؛ خرابی هر یک از قطعات در یخچال موجب ایجاد تغییرات در سیستم سرمایش میشود و در سریعترین زمان باید تعمیر گردد. برای تعمیر یخچال در ابتدا باید با بخشهای مختلف یخچال و وظیفه هرکدام آشنا باشید.
بخشهای اصلی یک یخچال عبارتند از:
- سیستم دیفراست
- کمپرسور
- مدار کنترل و نمایشگر
- کندانسور
عیبیابی سیستم دیفراست

یخچالها در دو نوع نوفراست و دیفراست تولید میشوند. یخچال های نوفراست دارای سیستم یخزدایی یا دیفراست اتوماتیک میباشند و همین امر موجب میشود که برفک تشکیل شده بر روی اواپراتور بصورت خودکار ذوب شود؛ اما در یخچالهای دیفراست یا قدیمی یخزدایی بصورت دستی انجام میشود و کاربر باید هنگام افزایش برفک یخچال را تا زمان ذوب شدن برفکها از برق جدا کند.
افزایش برفک بر روی اواپراتور مانع از گردش هوا بین کویلهای اواپراتور میشود و در نتیجه برودت یخچال به مرور زمان کاهش مییابد. مشاهده برفک در یخچالهای نوفراست خبر از خرابی قطعات موجود در سیستم یخزدایی میدهد.
در سیستم دیفراست قطعات مختلفی بکار رفتهاند که وجود و کارکرد هر یک از این قطعات در یخزدایی حیاتی است. قطعات بکار رفته در سیستم دیفرایت عبارتند از:
- هیتر المنت
- ترمودیسک
- ترموفیوز
- تایمر دیفراست
- سنسور دما
- فن اواپراتور
برای آشنایی با هریک از قطعات بکار رفته در سیستم یخزدایی و نحوه تعمیر یخچال هنگام تشکیل برفک مقاله سیستم دیفراست یخچال را بخوانید. همچنین در هر مرحله از خرابی یا تعمیرات میتوانید جهت درخواست تعمیرات یخچال با نیکتعمیر نمایندگی مجاز تعمیرات لوازم خانگی تماس حاصل فرمایید.
عیبیابی کمپرسور یخچال

کمپرسور یخچال اصلیترین عضو این سیستم است. گاز مبرد توسط کمپرسور درون بخشهای مختلف یخچال جریان مییابد و از طریق تبخیر و میعان دمای داخل کابین را کاهش میدهد. خرابی کمپرسور یا روشن نشدن آن موجب گرم شدن یخچال و عدم ایجاد برودت است.
کمپرسور از 3 لوله تشکیل شده است که یکی از آنها مخصوص شارژ گاز است؛ 2 لوله دیگر موجود بر روی کمپرسور لوله های رفت و برگشت هستند که کمپرسور از یکی از آنها گاز مبرد را به سمت لوله مویین پمپاژ میکند و از لوله دیگر مجددا آن را تحویل میگیرد.
تست، تعمیر و تعویض کمپرسور از سختترین تعمیرات یخچال است و حتما باید توسط تعمیرکار متخصص انجام گیرد. برایکسب اطلاعات بیشتر از نحوه کارکرد موتور و تست و تعمیر آن مقاله کمپرسور یخچال را بخوانید.
عیبیابی توسط برد کنترل و نمایشگر یخچال

عیبیابی و تعمیر یخچالهای امروزی از آن جهت راحتتر است که در آنها از برد کنترل و نمایشگر استفاده شده است تا هنگام بروز مشکل و خرابی بلافاصله کاربر متوجه مشکل شده و نسبت به رفع آن اقدام کند. برد کنترل مشکلات را از طریق کدهای مخصوص از پیش تعیین شده بر روی نمایشگر به نمایش درمیآورد و کاربر با استفاده از دفترچه راهنما یخچال میتواند معنا و مفهوم کد خطا نمایش داده شده را بفهمد.
عیبیابی کندانسور یخچال

گاز مبرد در یخچال پس از عبور از اواپراتور و گرم شدن وارد کندانسور میشود تا خنک شده و مجددا وارد کمپرسور شود. کندانسور در انواع مختلفی وجود دارد و معمولا به دیواره پشتی یخچال متصل است یا در کنار کمپرسور همراه با یک فن قرار دارد.
برخی اوقات افزایش گرد و غبار بر روی کندانسور موجب میشود تا گاز مبرد امکان تبادل گرما و خنک شدن را نداشته باشد و همین دلیل موجب گرم شدن کابین یخچال و افزایش فشار کاری کمپرسور میگردد.
همچنین فاصله کم بین دیواره پشتی یخچال و دیوار مانع از گردش هوا در بخش پشتی یخچال میشود و در نتیجه گاز مبرد خنک نمیشود.
در برخی اوقات نیز مشاهده میشود که جابجایی یا برخورد اشیا سخت با کندانسور موجب ایجاد نشتی و خروج گاز مبرد میشود.
جهت آشنایی با انواع کندانسور و نحوه تعمیر آن مقاله کندانسور یخچال را بخوانید.
تعمیر یخچال توسط نمایندگی مجاز
در این مقاله سعی شد تا اصلیترین دلایل خرابی یخچال توضیح داده شود. تعمیر یخچال نیازمند آموزشهای تخصصی و تجربه فراوان است. بهترین کار در هنگام خرابی یخچال تماس با نمایندگی تعمیر یخچال نیکتعمیر است که با تلاش و کوشش فراوان توانسته تمامی مناطق تهران را تحت پوشش خدمات خود قرار دهد.
تعمیرکاران یخچال نیکتعمیر در اسرع وقت جهت تعمیر یخچال شما در محل حاضر شده و با بالاترین سطح کیفی جهت رفع مشکل اقدام میکنند.
درج دیدگاه