منبع انبساط پکیج

آب برای گرم شدن وارد مبدل پکیج می‌شود، این قطعه که ساخته شده از فلز با رسانایی گرمایی بالا می‌باشد لا کمی فاصله بر روی مشعل قرار دارد. با روشن شدن مشعل پکیج آب به سرعت گرم شده و این گرما موجب افزایش حجم آب و در نتیجه افزایش فشار سیستم می‌شود. لوله‌ها و اتصالات تا حدی قابلیت تحمل فشار دارند و افزایش بیش از حد تحمل فشار موجب انفجار و ترکیدگی در پکیج می‌شود. در پکیج برای تعدیل فشار و جلوگیری از آسیب به سیستم از منبع انبساط استفاده می‌شود. 

منبع انبساط یک قطعه فلزی به شکل مکعب مستطیل یا استوانه است که دسترسی به داخل آن بدلیل آب بندی امکان پذیر نیست. منبع انبساط از دو بخش هوا و آب تشکیل شده است؛ بخش آب و بخش هوا به وسیله یک بالون از یکدیگر جدا شده‌اند. 

از آنجا که گازها قابلیت تراکم‌پذیری بالایی دارند در زمان افزایش فشار تراکم بالون هوا افزایش می‌یابد و آب درون منبع حجم بیشتری از فضا را اشغال می‌کند؛ پس از کاهش فشار مجددا بالون هوا آب موجود درون منبع را به خارج هدایت می‌کند. 

توجه داشته باشید که برای جلوگیری از ترکیدن و انفجار در پکیج از شیر اطمینان استفاده شده است؛ اما بهتر است از این قابلیت چشم پوشی کنید و در صورت خرابی سریعا پکیج خود را تعمیر نمایید.

منبع انبساط در تمامی پکیج‌های دیواری مانند بوتان، ایران رادیاتور، آریستون و … استفاده شده است و عدم وجود و خراب آن می‎‌تواند موجب بروز خرابی‌های جبران ناپذیر در دستگاه شود. 

تعمیر منبع انبساط پکیج

امروزه حتی تصور عدم وجود آب گرم در منازل و ساختمان‌ها آزار دهنده و به دور از باور است. در گذشته آب گرم مصرفی به وسیله آبگرمکن تامین می‌شد و با پیشرفت در زمینه لوازم خانگی آبگرمکن‌ها جای خود را به پکیج‌ها دادند. پکیج از قطعات با دقت طراحی بالا ساخته شده است تا در عین کوچکی ساختار امنیت و بازدهی بالایی داشته باشد. در پکیج نزدیک به 100 قطعه استفاده شده است که در این مقاله به بررسی، عیب‌یابی و تعمیر منبع انبساط پکیج پرداخته‌ایم. توجه داشته باشید که تعداد زیاد قطعات موجب شده تا تعمیر پکیج نیازمند آشنایی کامل با این وسیله و قطعات مصرفی آن باشد. با ما همراه باشید که در ادامه به بررسی و توضیح کامل منبع انبساط پکیج پرداخته‌ایم.

نحوه تعمیر منبع انبساط

منبع انبساط در صورت خرابی معمولا قابل تعمیر نیست و تنها در حالتی که هوا یا گاز نیتروژن بخش هوا  کاهش یافته باشد می‌توان از طریق شیر سوزنی موجود آن را مجددا پر کرد. 

برای پر کردن بخش هوا منبع انبساط در ابتدا باید علت کاهش فشار و خروج مشخص شود و سپس به وسیله تلمبه بالون هوا را پر کرد. 

توجه داشته باشید که فشار بخش هوا منبع انبساط پکیج باید بین 0.6 الی 1.2 باشد و این میزان فشار نسبت به توان پکیج قابل تغییر است. 

علائم خرابی منبع انبساط پکیج

فشار پکیج با استفاده از مانومتر موجود بر روی دستگاه قابل خواندن است. در صورت خرابی منبع انبساط، فشار پکیج با استفاده از آب گرم بطور غیر عادی افزایش می‌یابد و پس از خاموش شدن مشعل به سرعت فشار کاهش می‌یابد. 

همچنین احتمال خارج شدن آب از شیر اطمینان بدلیل افزایش بیش از حد فشار وجود دارد.

اگر بخواهیم نشانه‌های خرابی منبع انبساط پکیج را گرد آوری کنیم:

  • افت فشار در صورت خاموش بودن مشعل 
  • افزایش بیش از حد فشار و گرما هنگام استفاده 
  • خاموش شدن پکیج
  • خارج شدن آب از شیر اطمینان

تعمیر منبع انبساط یا تعویض

منبع انبساط با استفاده از پرس آب‌بندی شده است و همین امر موجب می‌شود تا قابل تعمیر نباشد یا هزینه تعمیر آن بیشتر از منبع انبساط نو تمام شود. اگر منبع انبساط پکیج شما خراب شده است در ابتدا علت خرابی را بررسی کنید؛ اگر قابل تعمیر نبود نسبت به تهیه و تعویض منبع انبساط نو اقدام کنید.

همچنین می‌توانید تمامی تعمیرات مربوط به تعمیر یا تعویض منبع انبساط پکیج خود را به نیک تعمیر، نمایندگی تعمیرات پکیج بسپارید.